Meillä tosiaan kaakeloidaan viidettä päivää. Työmies on jälleen virolainen mutta puhuu täydellistä suomea ja on tosi hyvä tyyppi. Hän oli aloittanut wc:stä ja seuraavaksi oli eteisen vuoro. Työ oli viivästynyt päivällä, sillä valvojamme ei ollut jostain syystä saanut viestiä käydä tarkastamassa vesieristystä. Lisäksi käydessäni lauantaina talolla, huomasin että ainut valkoinen mattapintainen kaakelipaketti oli kadonnut. Tarkempi tarkastelu osoitti, että mattakaakelimme oli sekaisin kiiltävän valkoisen kaakelin kanssa wc:n seinässä. Laatoittajan ilme oli näkemisen arvoinen kun totesin että laatat voi varmaankin irrottaa ja laittaa oikeat tilalle. Hetken mietittyään hän kuitenkin ryhtyi tuumasta toimeen ja irrotti kaakelit vieden samalla puoli seinää mennessään. Seuraavksi sitten irrotettiinkin kyproc-seinä ja vaihdettiin ehjä tilalle. Nyt meillä onneksi on oikea laatta oikeassa seinässä :)
kylpyhuonekin edistyy hitaasti mutta varmasti. Se on oikeastaan tiloista ainoa, joka jäi jotenkin tylsäksi. En osannut oikein päättää mitä tilaan haluan kun katto ja lattia ovat mustat ja niinpä päädyin yksinkertaiseen kiiltävänvalkoiseen 30*60cm laattaan. Jokin tehosteseinä olisi ollut kyllä tosi kiva mutta yksikään talotehtaan laatoista ei vain tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Lisäksi valitsin vielä jossakin mielenhäiriössä marmorinvalkoisen sauma-aineen joten tilasta tulee vähintään ankea. Toivottavasti isot sadesuihkut piristäisivät tilaa edes hiukan eikä tila tuntuisi niin valjulle.
MEille saapuu huomenna myös ensimmäiset kalusteet. Minulle tuli yllätyksenä ettäTOpi-keitttiöt eivät toimita kaikkea kerralla vaan tavaraa tulee pikkuhiljaa. Se on sinällään haasteellista sillä tarkkaa toimitusaikaa ei tiedetä ja tavarat on kuitenkin nostettava sisään. Lisäksi meillä on vielä laatoitus pahasti kesken ja tosi likaista joten kalusteiden sijoittelu tulee olemaan haaste. Kaikein kaikkiaan on kuitenkin ihanaa että homma etenee ja loppumetrit häämöttävät. 1,5 kk vielä ja sitten päästään omaan kotiin!!