Saimme rakennuslupahakemuksen vireille viime torstaina, kun lopulliset lupakuvat vihdoin saapuivat. Nyt sitten alkuviikko odotettiin kauhunsekaisin tuntein, millä perusteella hakemuksemme evätään. Ihan kivuttomasti kaikki ei mennytkään mutta muutaman selventävän puhelun jälkeen näyttää vahvasti sille, että saamme rakennuluvan ja projektimme pääsee etenemään oikeassa aikataulussa. Meillä täytyy siis olla pohjatyöt valmiina 21.6.2012 mennessä, joten luvan kanssa ei oikein enää joutaisikaan odottamaan. Yksikin lisäviikko olisi nimittäin aiheuttanut talotoimituksen siirtymisen alkutalveen, mikä ei olisi kuulostanut kovin hyvälle vaihtoehdolle.

Tulevana viikonloppuna pääsemme vihdoin raivaamaan tonttia, toivottavasti sieltä ei enää mitään suuria yllätyksiä paljastu ja pysymme sen osalta suunnitellussa budjetissa. Pikkuhiljalleen odottelemme myös kalustekuvien saapumista Topi-keittiöltä. Kaikki ovat pelotelleet meitä suuresta muutoslaskusta mutta toivon, että muutoslasku ei olisi kovin suuri, sillä meille ei tule ollenkaan yhteen huoneeseen vaatekaappeja ja keittiön ja olohuoneen välinen seinä kalusteineen jää kokonaan pois, minkä luulisi tasaavan kustannuksia.

Budjetti onkin varmaan haasteellisin osa koko tätä projektia. Koko ajan huomaa että nälkä kasvaa syödessä ja koska budjetti on rajallinen, joutuu pakostakin karsimaan haluamiaan asioita. Toisaalta ajattelimme tässä vaiheessa panostaa asioihin, jotka ovat hankalia muuttaa jälkikäteen ja säästää niistä mitä voi itsekin totettaa myöhemmässä vaiheessa. 

Lisäksi toivoisin saavani olla hetken rauhassa lapsiltamme (herra 10kk ja neiti 3,3v), että saisin paneutua johonkin sisustuslehteen ja miettiä rauhassa talon tulevaa sisustusta. Tämän hetkinen kotimme on pitkälti valko-harmaa-musta ja luulen että myös uuteen kotiin tulee sama värimaailma. (Kerran oppineena ettei sooloilu kannata..) Tapetit mietityttävät erityisesti, sillä olen aika helposti kyllästyvää sorttia ja maalipinta seinissä olisi helpommin muunneltavissa kuin tapettipinta.

No onneksi näitä valintoja ei tarvitse tehdä heti vaan vasta heinäkuun puolenvälin jälkeen kun talopaketti saapuu. Siihen asti mieli ehtii muuttua vielä lukemattomia kertoja