Kesä on vihdoin täällä :) Kaivurit ovat palanneet alueelle ja ihmiset fixaavat talojaan ja pihojaan. Samoin kävi meille. Aloitin talon maalaamisen toiseen kertaan äitienpäivänä. Äkkiseltään ei uskoisi, kuinka isosta urakasta on kyse. Toiseen kertaan maalaaminen on tosin nopeampaa kuin ensimmäisellä kerralla mutta kun kaikki tarvitsee suojata niin siihen menee suunnattomasti aikaa. Lisäksi jos maalarinteippejä ei poista heti maalaamisen jälkeen ne ovat ja pysyvät.... :/ Olemme maalanneet suurin piirtein talon etupuolelta, autokatoksen sekä pohjoispäädyn. Vielä on jäljellä takapiha ja eteläpääty sekä terassikaiteet ja joitakin ikkunan ja oven puitteita. Terassitkin pitäisi käsitellä ja sokkelin maalaus saa suosiolla jäädä ensi kesälle. Talon on maalattu tikkurilan valkealla 619X. Terasseista olen haaveillut vaaleanharmaita, pitänee vielä tutkia värikarttoja, mikä olisi sopivin väri punertavan ruskean kestopuun päälle.

Tässä muutama kuva talosta tällä hetkellä:

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Ajatus on jatkaa takaterassin kaidetta ainakin toiselta puolelta että saamme grillin siihen. tuossa oven vieressä se ei ole turvallisimmalla mahdollisilla paikalla. muutamme myös todennäköisesti sohvan ja ruokaryhmän paikkaa kunhan uusi pöytäryhmä tulee. Tilasimme Maskusta uudet terassikalusteet ja saimme siis sohvaryhmän heti mukaan. tuntuu ainakin tällä hetkellä mukavalta ja laadukkaalta. Saa nyt nähdä sitten miten tulee kestämään. Mulla ei ole hirevän hyviä kokemuksia Maskun tuotteista. Nämä olivat kuitenkin ainoat silmää miellyttävät, alumiinirunkoiset ja budejttiimme sopivat kalusteet

image-normal.jpg

Tässä vielä lähikuva sohvaryhmästä.

Olemme myös suunnitelleet hieman pihaa, valaistusta sekä terassinlaajennusta. Ohessa asemakaavakuva sekä talon julkisivut.

image-normal.jpg

 

image-normal.jpg

Eteläpäätyyn oli ajatus tehdä aavistuksen isompi terassi, johon saisi pyykit kuivumaan ja saunasta voisi käydä vilvoittelemassa halutessaan. Tällä hetkellä siellä on vain portaat. Myös etu- ja takaterassille pitää tehdä yksi ylimääräinen porras tontin korkoeroista johtuen.

Etupihan teko jätetään todennäköisesti ensi kesälle jolloin kaupunki tekee asfaltin ja asentaa valot. Pensaiksi tulee norjan angervoa ja sivuille valkoista syreeniä. Lisäksi olen haaveillut kirsikkapuusta tai vastaavasta keittiön ikkunan läheisyyteen. Havupuiksi olen miettinyt joko timanttituijia tai asemakaavassa olevaa serbian kuusta. Tällä hetkellä olemme virittäneet sinne vain trampoliinin joka siirtyy takapihalle kunhan saamme nurmikon sinne. 

Takapihalle tulee lapsille keinut trampoliini ja hiekkalaatikko. Lasten alue on ajateltu laittaa hiekalle ja loput pihasta tulee nurmikolle. Tuuletustelineen alle laitamme varmaan laatan ja ajatus on käyttää myöskviä jo olemassa olevien lisäksi. tässä muutama kuva:

image-normal.jpg

takapihan eteläreuna terassilta katsottuna. Isoa kiveä emme alkaneet räjäyttämään mutta ajattelimme korostaa sitä valoin. pihalle piti tehdä myös koroke sillä se oli ylemmällä korkeuskäyrällä ja olisi jäänyt muuten ylämäeksi. Sinne tulee aluksi terassi ja aurinkotuolit, myöhemmin ehkä pergola ja kesäkeitti ym. korokkeen eteen ajattelin istuttaa havukasveja ja koristella valkoisin kivin.

image-normal.jpg

Tässä takapiha pohjoiseen päin terassilta katsottuna. Se on suhteellisen tasainen alue ja sinne oli ajatus laittaa lasten alue. Olen myös pohtinut pihavalaisimen paikkaa, se on ehkä lasten alueella jolloin voimme leikkiä siellä myöhälle syksyyn. Nyt siis odottelemme mullan tuloa että pääsisimme istuttamaan nurmikkoa. sähkömies tulee loppuviikolla niin katselemme ulkovalojen paikkaa tarkemmin. Meillä on aikomus lisätä talon seiniin valoja, mitkä tulevat valitettavasti ulkovetoina mutta jospa johdon saisi jotenkin piilotettua laudan reunaan. Haluaisin etupihallekin lisävalastusta mutta piha on pieni ja katuvalo sattuu juuri ajoväylän viereen joten taitaa olla hyödytöntä laittaa sinne mitään.

Kuullumisiin :)