Tuntuu käsittämättömältä, että talomme on todella melkein valmis. Aika on mennyt yllättävän nopeasti lukuunottamatta laattaepisodia. viimeinen jännitysmomentti on perjantaina, jolloin on osittaisen lopputarkastuksen aika. kaupungilta soitettiin maanantaina, että tarkastajamme on kipeä eikä pääse paikalle sovittuna aikana. saamme kuitenkin tarkastuksen tehtyä liukuvalla aikataululla jonkin toisen tarkastajan toimesta.

Listoittaja saapui maanantaina kuten oli sovittu. Hänellä on paljon hommia mutta työ etenee hyvin ja tähän asti suurempia ongelmia ei ole ollut. Tänään käydessäni raksalla listoittaja oli jo vaihtanut ulko-oven, asentanut saunan oven ja muiden väliovien karmit ja listat ja ikkunoiden sisälistat. Seuraavana on vuorossa katto- ja lattialistat ja viimeisenä väliovet ja kodinkoneet. Sama tyyppi joutunee siirtämään myös liesituuletinta sillä se ei sattunut keskelle keittotasoa. Topi-keittiöiltä ei ole puolestaan kuulunut mitään, eli emme tiedä kuka tulisi asentamaan puuttuvat listat, hyllyt ym.. Talo näyttää täysin erillaiselle oikeine ulko-ovineen ja muovittamattomine ikkunoineen.

Hommat alkavat olla muutenkin pulkassa. Oli hyvä idea ottaa viikko lomaa ennen talon valmistumista. Nyt on aikaa tehdä muuttoilmoituksia, kotivakuutusta, ostaa postilaatikkoa, solmia jätesopimus ja päästää sähkärit asentamaan laajakaistaa ja valokaapelia. Kyseinen sopimus kannattaa tehdä hyvissä ajoin sillä pahimmillaan tv:n kytkemiseen voi mennä jopa kuukausi. Olin myöhässä myös jätesopimuksen kanssa ja nyt joudumme olemaan ilman roskista melkein kaksi viikkoa. Pitäisi kai alkaa myös pakkaamaan tavaroita mutta lähestyvä muutto tuntuu kovin epätodelliselta. Kaipa sisäistän asian kun olen saanut lopputarkastuspaperit kätösiini :)
huomenillalla on kaatiskeikan paikka, että automme mahtuisi autokatokseen. Listoittaja sanoi olevansa valmis torstaina joten pääsen silloin illalla siivoamaan taloa muutto-  ja joulukuntoon. Perjantaina päästään sitten muuttopuuhiin ja toivottavasti jotakin saataisiin myös paikoilleen, että pääsisin valmistelemaan joulua. Tästä koen kyllä huonoa omatuntoa sillä jouluvalmistelut ovat jääneet todella puolitiehen. Toisaalta poikamme on vielä niin pieni ettei paljon joulusta ymmärrä ja tyttärellemme omat enkelivalot ja joulukuusi tuovat joulun tunteen. Itse toivon, että osaisin relata enkä hössöttäisi kaikkia joulun pyhiä muuttolaatikoiden kimpussa :) pyhien jälkeen teemme lopullisen muuton ja siivoamme ja luovutamme väliaikaisen kotimme uusille vuokralaisille. Siinäpä se loma sitten vierähtääkin mutta toisaalta rakastan sisustamasta joten nautin kyllä tavaroiden paikoilleen laittamisesta. Nyt unille!