Taas on aikaa kulunut ennen kuin tänne taas ehdin. Aloitin työt elokuun puolessa välissä ja päivät tahtovat venyt luvattoman pitkiksi. Saimme lattian taloomme elokuun 9pv ja 2 vrk siitä alkoi väliseinien runkojenpystytys. Rungot valmistuivat neljässä päivässä ja sähkäri kävi sen jälkeen vetämässä johdot paikoilleen. Laitoimme itse kaiutinpiuhat olohuoneeseen sillä ne olisivat maksaneet maltaita talotehtaan kautta. Noin viikko väliseinien pystytyksestä alkoi seinien levytys ja kattopaneelien asennus. Tässä vaiheessa huomasimme, että makuuhuoneen valaisin ei ole oikealla kohdalla. Saapa nähdä, korjataanko katto vai jääkö valaisin nykyiselle paikalleen. Topi-keittiöiden mittaaja oli käydessään myös huomannut muutamia virheitä joista ehkä suurin oli liesituulettimen putken väärä sijainti. Design-talon iv-miehet korjaisvat kuitenkin vian samoin tein ja asia on sen osalta ok. Olimme myös yllättyneitä kun lattia käytiin hiomassa auki noin viikko sen valamisesta sillä se ei ole aiemmin kuulunut hintaan. Hiominen teki tosin sisälle järkyttävän pahan hajun joka onneksi kuitenkin lähtee ajan kanssa.

Saimme myös takan elokuun loppupuolella. Tekijä oli venäläinen mutta työnjälki on aivan viimeisen päälle. Nyt meillä sitten nököttää keskellä olohuonetta musta, todella kiiltavä kaksipuoleinen takka. Ja ihan kiva vaikka etukäteen sitä vähän jännitin. 




Viime aikoina on ollut aika hiljaista. Lähinnä on odoteltu että valu kuivaa. Viime pe huomasimme, että tasoittaja oli alkanut tasoitella seiniä ja seinämateriaalit saapuivat. Pian on sitten seinätkin laitettu.

Itse olemme puuhastelleet lähinnä ulkona. Jatkoimme takaterassia n. 1,5m ja olemme yrittäneet maalata taloa aina silloin kun ei sada. Lisäksi olemme tehneet hukkalaudoista polttopuita. (ja hukkaa tuli muuten paljon..) Näyttää siltä, ettemme saa koko taloa maalattua kertaalleen ennen talvea mutta pääasia, että edes julkisivu on saanut pintaansa kirkkaan valkoisen tikkurila 619X sävyn :) Lisäksi meidän pitäisi vielä ennen talven tuloa viedä roskia kaatopaikalle ja tehdä tontin pohjatyöt valmiiksi. Siinä sitä aikaa vierehtääkin.