Työt talolla seisovat edelleen ja tuntuu ahdistavalle katsoa muiden projektien edistymistä. Naapurin Dt sai sähköt viime viikolla ja nyt listoittaja oli laittanut jo oikean ulko-ovenkin paikoilleen. Meidän surkuhupaisa tönö seisoo pimeänä ja täysin keskeneräisenä jo toista kuukautta. Tulee olo ettei edes halua mennä sinne ettei pahoittaisi mieltään. Yritän silti olla ajattelematta asiaa liikaa ettei menisi koko joulun odotus ihan pilalle.

Sen olemme huomanneet ettei kauniisti puhumalla pääse mihinkään vaan näköjään täytyy olla tiukkana jos meinaa jotakin selkoa aikatauluista ottaa. Kaikki nimittäin kärjistyi siihen, että viime viikon tiistaina saimme ovi-, lattia- ja listatoimituksessa väärän ulko-oven. Tai itse ulko-ovi on oikea mutta siinä on väärän väriset ikkunalistat. Tilasin siis kokovalkoisen oven ja sain valkoisen oven tammen värisillä ikkunalistoilla. Soitin talomyyjällemme ja hän sai järjestettyä niin, että saamme vähintään uudet listat oven ikkunoihin. Olisin kyllä toivonut kokonaan uuden oven mutta tällä hetkellä on ihan sama kunhan meillä on edes ovi. Jos listoista ei tule siistit niin sitten voivat vaihtaa oven. Samainen talomyyjä sai myös ryöpytyksen asioiden hoitamatta jättämisestä ja hänen ansiostaan hommat lähtivät taas etenemään.
Huomenna 26.11. Meillä alkaa taas laatoitukset ja keskiviikkona vihdoin Topi-keittiöiden asentaja pääsee kalustamaan taloa. Joulukuun ensimmäisellä viikolla saamme laminaatiti lattiaan ja toisella viikolla sähkäri tulee laittamaan pistorasia ym. paikoilleen. Muuttoviikolla listoittajan pitäisi ehtiä asentaa ovet, kodinkoneet ja listat. Virallinen muuttopäivä tulee olemaan siis 20. Tai 21.12. Tämä on meille sinällään helpotus mutta jos vielä jokin menee pieleen niin aikataulu ei pidä ja silloin olemme pulassa.

Veikkaisin että aika stressin siivittämät neljä viikkoa ovat edessä.... Jos jotakin positiivista yrittää hakea tästä kaikesta niin olen onneksi ostanut lähes kaikki joululahjat joten niistä ei tarvitse murehtia. Lisäksi tilaamani lattia oli ainakin hyvän värinen, sellainen Upofloor:n valkoharmaa lankku. Valitsin sen ihan perusvalikoimasta kun kuulin ystäviltäni, että lisähintaisessa 33-käyttöluokan valkoisessa laminaatissa on ollut paljon pontti-ongelmia ja monet odottavat sen vaihtamista. Hyvä kai tästä kaikesta tulee mutta odottavan aika on kyllä todella pitkä..