Tänään oli tapahtumarikas päivä. Kävin heti aamusta rakennusvalvonnassa hakemassa hyväksytyt lupakuvat (jee!) ja varasin rakentamis-aloituskokouksen ensi tiistaille. Seuravalla oven aukaisulla marssin Kuopion Veden toimistoon tekemään liittymäsopimuksen. Sopimus astunee voimaan, kunhan saamme loppuviikosta lvi-asemakuvan ja paineet katumme vesijohtoihin. Veden kanssa on siis ollut hienoista ongelmaa lähinnä niin, että kadun reunat upottavat keraheitolla polveen saakka ja jostakin kumman syystä vesijohtoihin ei tule painetta?... On upeaa, että täysin uudella alueella on heti putkirikko, ei voi kuin ihmetellä asentajien työn laatua......

Meillä on ollut ongelmia myös perustussuunnittelukuvan kanssa. Perustussuunnittelijamme oli nimittäin vain kopioinut talotehtaalta lähetetyn perustuksen mittaohjeen, eikä ottanut ollenkaan huomioon tonttiimme liittyviä maaperätutkimuksia. Valvojamme selvitti asiaa ja saimme viimein uuden kuvan, joka tälläkertaa näyttäisi täyttävän asetetut vaatimukset.

Tonttimmekin on oikeastaan raivattu lukuunottamatta isompia kiviä, jotka täytyy halkaista vasaralla. Poisajettavaa maata oli onneksi reilusti vähemmän kuin ensin luultiin ja olemme saaneet jo täyttömaatakin tilalle. Tilaamamme putket ja kaivotkin suvaitsivat saapua tänään VAIN PÄIVÄN ETUAJASSA. Olimme kylässä, kun kuski soitti tontilta ilmoittaakseen jättävänsä tavaramme tienposkeen. Tämä on ehkä yksi käsittämättömimpiä asioita rakentamisessa. MIKÄÄN AIKATAULU EI KOSKAAN PIDÄ PAIKKAANSA! On kuin lottovoitto jos asiat rullaavat sovitusti. En ihmettele yhtään, että rakennusalan yrittäjät ovat stressaantuneita ja väsyneitä. Onko sovitusta kiinnipitäminen todella näin vaikeaa? Kaikki asiat pitää vatkata miljoonaan kertaan edestakaisin ja koskaan et tiedä, mitä seuravaksi tapahtuu. Toki pääasia on että kaikki valmistuu aikanaan mutta vatkaamisen jälkeen yleensä jäljelle jää vain kiire. Nostan hattua tämän alan ihmisille. Minusta ei olisi tällaiseen työhön.

Päivän paras hetki oli, kun juniorimme nukkui ja esikoisemme oli hoidossa. Sain keskittyä rauhassa Designtalolta tulleeseen sähkö- ja lvi-kuvastoon. Emme aio tehdä suuria muutoksia sähköjen osalta mutta hanat vaihdamme Oraksen perusmallista modernimpaan Oras Cubistaan. Muutoshinta on mielestäni kohtuullinen varsinkin, kun se sisältää kaksi sadesuihkua. Tuntuu hyvälle, että jokin asia oli heti selvä, eikä sitä tarvinnut pohtia tuntitolkulla. Kävimme eilen pikaisesti myös Topi-keittiöillä katsastamassa kalustemalliston. Ovissa ja vetimissä on ihan hyvät valikoimat mutta tasot eivät miellyttäneet. Kaipa sitä pitää tässä asiassa tehdä kompromissi, kun rahat eivät riitä kivitasoon, jossa mieleisiä värivaihtoehtoja olisi ollut enemmän. Tosin eiköhän sieltäkin jokin kiva combo löydy, ei vain näin äkkisiltään mikään iskenyt erityisemmin.

Nyt nukkumaan!